Weten hoe een auto leasen werkt is belangrijk – dat kennis je de beste deal oplevert voor de beste prijs. Maar net zo belangrijk is weten wanneer het tijd is om een ​​auto, vrachtwagen of SUV te leasen. Zo kun je kiezen voor een private lease maar kun je ook voor een short lease gaan.

Dat klopt – timing kan alles zijn in een leaseovereenkomst voor voertuigen. Als je zowel de kennis als de timing kunt opdoen, is de kans groot dat je wegloopt met een geweldige leaseovereenkomst.

Feit is dat de meeste consumenten weinig weten hoe leasing echt werkt, wat een deel van de verborgen kosten zijn, of hoe ze de beste deal kunnen krijgen. Bovendien zijn veel mensen die hun auto leasen te veel betaald omdat ze het concept van leasing niet helemaal begrepen, dus ze zijn niet uitgerust om een ​​betere deal te maken (of om een ​​slechte deal te herkennen).

Het goede nieuws is dat autoleasing in veel situaties zinvol is (vooral als u op zoek bent naar lage upfront- en maandelijkse betalingskosten.) Om de beste deal te krijgen, zijn er echter extra kosten en problemen om rekening mee te houden voordat u tekent op de stippellijn.

Wat is een lease-overeenkomst?

Auto leasing is gewoon een manier om in een nieuwe auto, vrachtwagen of SUV te stappen zonder het te moeten kopen.

Wanneer een consument een nieuw voertuig huurt, snijdt hij of zij een speciale deal met een autodealer. In plaats van het volledige slot, de voorraad en het vat van het voertuig te kopen, betaalt de huurder alle eventuele afschrijving over de volledige kosten van een huurovereenkomst (meestal twee of drie jaar), plus eventuele vergoedingen en kosten die tijdens de leaseperiode zijn gemaakt.

Welke kosten heb je als leaser bij een Private lease contract?

De koper moet misschien wat geld neerleggen bij de ondertekening van een huurovereenkomst, maar het is niet zozeer een aanbetaling als wanneer je een voertuig koopt (waarvoor vaak een aanbetaling van 20% nodig is). Beter nog, het is perfect acceptabel om vraag de dealer om geen aanbetaling te doen en zo een paar duizend dollar vrij te maken die u kunt gebruiken om uw maandelijkse leasebetalingen te doen.

Personen die autoleasing aanbieden, moeten zich ook vertrouwd maken met twee belangrijke concepten voor automatische financiering: geactiveerde kosten en restwaarde.

Denk ook aan de geactiveerde kosten

Geactiveerde kosten: Kortom, dit is de huidige prijs voor het voertuig dat u wilt leasen. Net als wanneer je een voertuig koopt, kun je (net als) over de dopkosten onderhandelen alsof je de auto koopt.
Restwaarde: dit is de waarschijnlijke waarde van het voertuig aan het einde van de huurovereenkomst en is bijna nooit af voor onderhandelen.

Over het algemeen vertegenwoordigen de contanten die u betaalt voor een leaseauto, vrachtwagen of SUV de cap-kosten minus de restwaarde, met rente en kosten toegevoegd aan de prijs. Laten we zeggen dat je een Cadillac leaset met een cap-kost van $ 36.000 en een restwaarde van $ 22.000 over drie jaar. In dat scenario neemt de koper van de lease-overeenkomst $ 14.000 op, plus rente en kosten.